Metodika výuky tvorby dílů a sestav v 3D modeláři SolidWorks se zaměřením na konstrukci strojů - Zetek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Úvodní část uvádí obecné rozdělení CAD systémů, základní kreslení entit a dílů v 3D modeláři Solidworks. Další část práce popisuje způsoby vytváření sestav v tomto modeláři a porovnání prostředí s jinými nejpoužívanějšími 3D editory (Catia, Pro/ENGINEER, AutoCAD) včetně jejich výhod a nevýhod. Jádro práce pak obsahuje vlastní vytvořené sestavy včetně přiřazených vazeb a stupňů volnosti pro vytvoření pohybové studie. Závěrem je zde proveden souhrn problematiky při vytváření sestav.
Methodology of teaching for creation objects and sets in 3D modeller SolidWorks with specialization in construction machines
Metodika výuky tvorby dílů a sestav v 3D modeláři SolidWorks se zaměřením na konstrukci strojů
Keywords: Klíčová slova: sestavy v 3D CAD; vazby; stupně volnosti; kinematika sestav; Keywords: sets in 3D CAD; relations; degrees of freedom; kinematic of sets