Genetic analysis of autosomal and X-linked markers across a mouse hybrid zone - Dufková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem prací zabývajících se speciací je porozumění genetickému základu reprodukčních izolací. V této práci jsme se zabývali tokem genů a jeho bariérami u autozomálních i X-vázaných molekulárních znaků ve středoevropské části hybridní zóny myši domácí(poddruhy Mus musculus musculus and M. m. domesticus)
Genetic analysis of autosomal and X-linked markers across a mouse hybrid zone
Keywords: Genový tok; hybridizace; myš domácí; Mus musculus domesticus; Mus musculus musculus; selekce.; Gene flow; hybridization; mouse; Mus musculus domesticus; Mus musculus musculus; selection.