Matematické hry - Boublíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá řešením matematických her určených pro žáky druhého stupně základních škol (včetně slovních a geometrických her a her na odebírání předmětů). Jejím cílem bylo nalezení vítězných strategií hráčů a jejich srozumitelné vysvětlení. Součástí práce jsou i obrázky znázorňující vítězné tahy v jednotlivých hrách.
Mathematical games
Keywords: matematika; teorie her; matematické hry; kombinatorické hry; geometrické hry; hry na odebírání předmětů; slovní hry; hra nim; vítězné strategie her; vyhrávající pozice; prohrávající pozice; metoda zpětného rozboru; technika symetrie; sirky; math; game theory; mathematical games; combinatorial games; geometric games; games focused on withdrawing objects; verbal games; the nim game; winning strategies of games; winning positions; losing positions; reversed analysis method; technic of symmetry; matches