Vliv technologie ustájení na užitkovost nosných slepic - Kricnerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá porovnáním technologie ustájení nosnic. Cílem práce bylo ve vybraném podniku porovnat parametry užitkovosti nosnic, které byly chované v odlišných technologiích, a to v obohacených klecích a ve volném systému v halách s podestýlkou. Pro produkci konzumních vajec je v podniku využívaný nosný hybrid Lohmann Brown Lite v obou technologiích. Do sledování byla zařazena data z let 2015-2020. Vzhledem k počtu dat byl zvolen 9měsíční snáškový cyklus.
Influence of housing technology on the performance of laying hens
Keywords: nosnice; technologie ustájení; ukazatele snášky; laying hens; housing system; laying parameters