Metodika výuky prvouky a vlastivědy regionu na příkladu Rakovnicka - Hluštíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Má diplomová práce s názvem ''Metodika výuky prvouky a vlastivědy regionu na příkladu Rakovnicka'' se skládá ze dvou částí. První část je teoretická, ve které je rozebírán ORP Rakovník z hlediska fyzicko-geografických a socioekonomických podmínek, ochrany přírody a krajiny apod. Teoretická část tvoří následně podklad pro tvorbu druhé - praktické části předkládané diplomové práce. Ta byla vytvořena v podobě učební pomůcky pro výuku prvouky a vlastivědy místního regionu na příkladu Rakovnicka pro 1. stupeň ZŠ. Učební texty jsou doplněné o pracovní listy a návrhy přírodovědných vycházek a exkurzí. Součástí vytvořené učebnice je také Metodická příručka pro učitele.
Methodology of Public Administration Display and geography of the region for example Rakovnicko
Keywords: metodika výuky; prvouka; vlastivěda; Rakovnicko; methodology; General Science; Homeland; Rakovnicko