Výuka prevence infekčních chorob v českém školském systému - Josková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem diplomové práce ?Výuka prevence infekčních chorob v českém školském systému? bylo zjistit, zda a v jakém rozsahu je v osnovách základních škol zakomponována výuka prevence infekčních onemocnění. Rámcové vzdělání o základní prevenci infekčních onemocnění by mělo být součástí výuky na základních školách, protože jedině tak lze již od školního věku dětem vštípit povědomí o základních druzích mikroorganismů, různých cestách přenosu, rozdíl mezi virovým a bakteriálním onemocněním a o odlišné léčbě těchto onemocnění. Pouze takovým způsobem se výuka dané problematiky dotkne naprosté většiny žáků základních škol (6-15let). Tak vyroste generace, která nejen že bude mít základní znalosti o této problematice, ale navíc svými vědomostmi bude vychovávat další generace, které se budou zodpovědně chovat ke svému zdraví. Diplomová práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické.
The teaching prevention of infectious diseases in Czech education system
Keywords: výuka; prevence; infekce; antibiotika; očkování; e-Bug; education; prevention; infection; antibiotics; vaccinations; e-Bug