Komparace moderních fitness programů Zumba s kardio tréninkem Body Pump a jeho vliv na zdraví žen ve věku 18-30 let - Faustová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce je zaměřená na výzkum týkající se komparace moderních fitness programů Zumba a Body Pump. Teoretická část práce seznamuje se základními pojmy vyplývající z názvu této práce jako je tělesná zdatnost, srdeční frekvence, pásma srdeční frekvence, energetické krytí. Podrobněji seznamuji s moderními fitness programy Zumba a Body Pump, zabývám se jejich vznikem, vývojem a jeho vlivem na zdraví žen. V teoretické části této práce popisuji metody a techniky šetření. Jednalo se o výpočty BMI, WHR, Bio Impedanční analýzu, vytvoření křivky, která vychází z tepové frekvence v závislosti na zátěži pomocí sporttesteru. Na závěr vyhodnocuji emoční změny pomocí psychologického dotazníku POMS. Měření se konalo ve dvou částech vstupní a výstupní, výsledky byly vypracovány do přehledných grafů. Tato práce by měla posloužit k zjištění vlivu moderních fitness programů na zdraví žen.
Comparison of modern fitness programs Zumba with cardio training Body Pump and their impact on the health of women in the age between 18 and 30 years
Keywords: tělesná zdatnost; srdeční frekvence; energetické krytí; Zumba; Body Pump; physical condition; heart frequency; energetical cover; Zumba; Body Pump