Sociální zemědělství - možnosti certifikace, značení a kontroly produktů - Dočekalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
V literárním přehledu, práce nejprve pojednává o zemědělství v České republice, o historii a hlavních funkcích zemědělství. Nejdůležitější částí je seznámení s pojmem sociálního zemědělství, jeho vývojem a funkcí nejen v České republice, ale i v ostatních Evropských zemích. V další části textu je popsáno faremní zpracování zemědělských produktů a v neposlední řadě popis certifikace, značení a kontroly produktů jak v sociálního zemědělství, tak i modelově v ekologickém zemědělství. Hlavním cílem práce je vyhodnocení vnímání certifikace, značení a kontroly produktů sociálního zemědělství založené na dotazníkovém šetření a rozhovorech s vybranými cílovými skupinami.
Social farming - possibilities of certification, labelling and control of production
Keywords: sociální zemědělství; multifunkční zemědělství; green care; certifikace; značení a kontrola produkce; faremní zpracování; social farming; multifunctional agriculture; green care; certification; labelling and control of production; farm processing