Analýza vlivu lokality poutních míst na současnou míru religiozity v Čechách - Váňová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje otázce, zda vliv lokace poutních míst v obcích na území Čech se v současné době projevuje zvýšenou religiozitou obyvatel dané obce. Je zohledněna velikost, poloha obce, význam a také období vzniku poutního místa. Při zpracování jsou použita primárně data ze Sčítání lidu, domů a bytů v letech 1991, 2001 a 2011. Interpretaci výsledků se věnuje syntéza, kde jsou na základě analýzy dat popsány vybrané ukazatele ovlivňující religiozitu na území Čech.
Analysis of the pilgrimage sites influence on the current level of religiosity in Bohemia
Keywords: religiozita; náboženství; poutní místa; Čechy; religiosity; religion; pilgrimage sites; Bohemia