Výukový program - Sucho, aneb bez vody to nejde - Brožková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit dva návrhy výukového programu s názvem "Sucho, aneb bez vody to nejde" pro 4. - 5. a 9. ročník základní školy zaměřené na problematiku sucha, které by mohli v praxi využít lektoři ekocenter nebo učitelé v rámci výuky předmětů přírodovědy nebo přírodopisu. Obsahem literární rešerše je v první části definice, historie, nástroje EVVO a jeho začlenění do výuky ve školách. Druhá část je zaměřena na druhy, příčiny a dopady sucha, jeho vliv na degradaci půdy. V další části bakalářské práce je popisován vznik a návrhy výukových programů, jejich částečné ověření a reflexe od pedagogů. Součástí práce jsou metodické pokyny, pracovní listy a pomůcky k oběma výukovým programům.
Educational program-Drought, without water it is not possible
Keywords: Environmentální vzdělávání; výchova a osvěta (EVVO); voda; sucho; degradace půdy; výukový program; environmental education (EE); water; drought; soil degradation; educational programme