Dopady světové finanční a ekonomické krize na míru nezaměstnanosti v České republice - Stodolovská, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je problematika nezaměstnanosti v souvislosti se světovou finanční a ekonomickou krizí a jejími dopady právě na míru nezaměstnanosti v České republice. Teoretická část bakalářské práce se zaměřuje vysvětlení příčin vzniku finanční krize, následuje popis problematiky nezaměstnanosti, zejména její důsledky na ekonomickou a sociální oblast. Praktická část zahrnuje dotazníkové šetření provedené mezi zaměstnanci, zaměřuje se na jejich pohled a postoje k finanční krizi, především ve vztahu k jejich práci. Následuje popis vývoje nezaměstnanosti v České republice na základě zveřejňovaných statistických dat. V závěru přináším přehled některých opatření Evropské unie, které mají přispět k řešení nezaměstnanosti.
Financial and economic crisis and its impact on the unemployment rate in the Czech Republic
Keywords: světová finanční a ekonomická krize; nezaměstnanost; ekonomické a sociální důsledky nezaměstnanosti; world financial and economic crisis; unemployment; economic and social consequences of unemployment