Inventarizace mineralogických a geomorfologických lokalit v jižních Čechách - Havránek, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření inventáře mineralogických lokalit v českobudějovickém a českokrumlovském regionu. Inventář poskytuje přehledným způsobem nejzákladnější informace, které mohou být využity pro plánování geologických exkurzí a výletů. Každá lokalita je zpracována na základě vybraných faktorů, jako je například doprovodná hornina, geneze, úspěšnost nálezů, dostupnost, bezpečnost a stav lokality, a jiné. Nejzajímavější českobudějovické a českokrumlovské lokality jsou detailněji popsány a fotograficky zdokumentovány.
Mineralogical and geomorphological inventory of location in South Bohemia
Keywords: mineralogické lokality; Českobudějovicko; Českokrumlovsko; geologické exkurze; mineralogical sites; region of České Budějovice a Český Krumlov; geological excursions