Potenciál Jindřichohradecka a jeho využití pro agroturistiku ve vybraných podnicích. - Pečta, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá mapováním zemědělských podniků, které provozují venkovskou turistiku v okrese Jindřichův Hradec. Na základě dat získaných z Ministerstva zemědělství (www.eagri.cz), vlastního šetření a dalších zdrojů je zpracován seznam zemědělských podniků, které provozují venkovskou turistiku. V rámci této diplomové práce také byla provedena SWOT analýza pro rozvoj agroturistiky v okrese Jindřichův Hradec a na čtyřech vybraných podnicích. Podniky byly zvoleny tak, aby byl každý podnik zaměřen na jinou formu agroturistiky. Z analýzy těchto podniků vyplývají návrhy a opatření na vylepšení, které by mohly posloužit pro zvýšení návštěvnosti. Práce také obsahuje dotazníkové šetření, které by mohlo sloužit jako předvýzkum. V dotaznících odpovídali zákazníci čtyř vybraných podniků na otázky ohledně agroturistiky.
The Potential of the Jindrichuv Hradec Region and its Utilization in Agrotourism in Selected Businesses.
Keywords: agroturistika; venkovský cestovní ruch; cestovní ruch; ekologické zemědělství; Jindřichův Hradec; tourism; rural tourism; tourism; organic farming