Situační analýza mezinárodní přepravy zboží - Šustr, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zaměřuje na přepravu zboží mezi Řeckem a Českou republikou a vývojem, který je ovlivněn pandemickou situací spojenou s onemocněním Covid-19. Cílem je přenesení dat přepravy na mapové podklady a následné vytvoření optimalizace zásob v souvislosti s vývojem cen přepravného u vybrané společnosti. Diplomová práce vznikla na základě analýzy primárních a sekundárních zdrojů. Jako primární zdroje jsou použity interní zdroje analyzované společnosti a interní zdroje dodavatelů. Samotná mezinárodní přeprava a logistika je řešena v teoretické části práce a zahrnuje jednotlivé pojmy v oblasti přepravy a logistiky, objednací systémy, informační technologie a vymezení přepravních kanálů. Praktická část pracuje s daty roku 2020 a prvního kvartálu roku 2021 společnosti Soma n Botanicals a Soma n Botanicals CZ/SK. Závěrečná část práce vyhodnocuje kromě optimalizace zásob také vývoj cen přepravného a vliv pandemie na přepravu.
Situational analysis of international freight transport
Keywords: mezinárodní doprava; logistika; optimalizace zásob; objednací systém; zásoby; international transport; logistics; inventory optimization; ordering system; stocks