Genotypizace izolátů Giardia intestinalis - Šrámová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo shromáždit izoláty Giardia intestinalis z lidí a dalších savců. Vzorky stolic byly vyšetřeny na přítomnost cyst koncentrační sedimentační metodou. Následně bylo sekvenováno 532 bp části TPI genu po předchozí amplifikaci pomocí nested PCR. Díky experimentálnímu modelu pískomila byly vybrané izoláty převedeny do in vitro kultury.
Genotyping of Giardia intestinalis isolates
Keywords: Giardia intestinalis; gen TPI; PCR; Giardia intestinalis; gene TPI; PCR