Cirkadiánní rytmy mouchy domácí (Musca domestica) - Bazalová, Olga (Jihočeská univerzita, 2010)
V této práci byla studována exprese pěti hodinových genů (cwo, pdp 1{ε}, ck 1{ε}, ck 2{β} and pdh) v mouše domácí (Musca domestica). Dále byl studován vliv teploty na expresi těchto pěti genů a dalších dvou genů (per a tim). Také byl studován vliv teploty na pohybovou aktivitu mouchy domácí.
Circadian rhytm in the house fly (Musca domestica)
Keywords: hodinové geny; moucha domácí; vliv teploty; clock genes; housefly; influence of temperature