Edukace veřejnosti v tématice ochrany majetku v českém právním řádu - Nohava, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce vytváří ucelený pohled na možnosti ochrany majetku, i za použití automatických obranných zařízení. Jsou zde vymezeny základní pojmy související s problematikou ochrany majetku a následně navržen možný způsob zabezpečení majetku. V práci je vytvořen návrh de lege ferenda, kdy jsou zde specifikovány některé možnosti ochrany majetku, které by v budoucnu mohly vést k větším možnostem majitele při zabezpečování svého majetku a zároveň citelnější postihy (tresty) pachatelů těchto trestných činů.
Education of the public in the field of protection of assets in the Czech legal order