Výnosnost, riziko a likvidita na kapitálovém trhu v ČR a ve vybraných zemích - Nováková, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Analýza základních vztahů a závislosti mezi výnosem a rizikem na burze cenných papírů. Popis vztahů a korelace mezi jednotlivými odvětvími. Praktické uplatnění v doporučení týkající se tržního portfolia cenných papírů.
Return, risk and liquidity in capital market in the Czech Republic and in selected countries
Keywords: výnosnost; likvidita; burza; odvětví; index; analýza; riziko; euro; koeficient; shares; stock exchange; rate of return; risk; liquidy; branches; coefficients; price weight index; own index and analysis.