Sdílení lůžka s kojencem pohledem laktační poradkyně - Schönbauerová, Andrea (Solen, s.r.o., 2020)
Problematika společného spánku dítěte v lůžku rodičů je v současné době aktuálním tématem. Článek přináší informace o benefitech a rizicích co-sleepingu z vědeckých studií a také osobní zkušenost dětské sestry- laktační poradkyně se způsobem, jakým je co-sleeping praktikován v rodinách s novorozenci a kojenci. V závěrečné části je uvedeno, jak edukovat matky o co-sleepingu, na které oblasti se zaměžit a jaká konkrétní doporučení matkám poskytnout.
Co-sleeping with infant in view of lactation counselor
Keywords: co-sleeping, kojenec, SIDS; co-sleeping, infant, SIDS