Hodnota manželství aneb problematika rozvodu (Základní reflexe zvláště s ohledem na sociální práci) - Kudrličková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce byla reflexe hodnoty manželství a s ní spojený fenomén rozvodovosti. Práce se zaměřuje na srovnání křesťanského pojetí manželství, které bylo určující především v historii, s pojetím, které je prosazováno v současnosti. U fenoménu rozvodovosti poukazuje na jeho možné příčiny a důsledky. Reflektuje rovněž význam sociální práce ve vztahu k rodině, která svým působením může pomoci předcházet nebo řešit problémy v rodinách a předcházet rozvodovosti. Chápání a prožívání manželství se v průběhu let značně změnilo a díky tomu se změnilo i postavení k problematice rozvodovosti.
The value of the marriage or the problematicts of the divorce (The basic reflection especially with regard to social work)
Keywords: manželství; hodnota; rozvod; sociální práce; rodina.; marriage; value; divorce; social work; family.