Řízení pracovního kapitálu - Kantová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce je řízení pracovního kapitálu. V teoretické části jsou popsána oběžná aktiva, pracovní kapitál a faktory determinující pracovní kapitál. Dále je zde popsána analýza potřeby pracovního kapitálu, hodnocení likvidity podniku. V praktické části jsou uvedeny potřebné metody a postupy pro zjištění potřebné výše oběžných aktiv. Je zde popsána analýza pracovního kapitálu z pohledu analýzy platební schopnosti a stanovení optimální výše pracovního kapitálu pomocí obratového cyklu peněz.
Control working capital
Keywords: oběžný aktiva; pracovní kapitál; financování oběžných aktiv; likvidita; short-term assets; working capital; short-term assets financing; solidity