Účetnictví bytových družstev - Fleischmannová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce je vymezit specifika účetního zobrazení správy a údržby bytového fondu a činností s tím souvisejících v bytovém družstvu. Vybrala jsem si dvě malá bytová družstva v Domažlicích, u kterých jsem vymezila jednotlivá specifika: účtování služeb a nájemného, pořízení družstevního majetku, převody bytů do osobního vlastnictví, opravy a technická zhodnocení na bytových domech a účetní závěrku.
Accountancy of Housing Co-operatives
Keywords: účetnictví; bytové družstvo; služby; nájemné; majetek družstva; převody bytů do osobního vlastnictví; opravy a technické zhodnocení; účetní závěrka; accounting; cooperative housing; services; rentals; cooperative property; conversion of apartments into personal ownership; maintenance and technical improvements; the financial statements