Využití času manažerů ve státní správě - Letovská, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit využití času manažerů a navrhnout změny vedoucí k zefektivnění jejich práce. Tato práce je zaměřena na manažery, kteří pracují v rámci státní správy. Vybrány byly následující orgány státní správy: Finanční úřad pro Jihočeský kraj - Územní pracoviště v Českých Budějovicích a Krajský úřad Jihočeského kraje. Hlavním tématem diplomové práce je tedy time management, který je v dnešní době velice důležitým oborem. Výzkum probíhal především pomocí dotazníkového šetření, kdy bylo osloveno dvacet manažerů, a sice deset z každého orgánu. Pro podrobnější a přesnější výsledné informace byly poté s manažery prováděny hloubkové rozhovory. Bylo zjištěno, že manažeři státní správy mají v první řadě problém s tím, že ve většině případech nejsou vyškoleni v oboru time management a ani neabsolvovali kurz, který se tímto zabývá. To s sebou přináší problémy týkající se řízení času. Na základě tohoto zjištění byly manažerům navrženy změny, které by napomohly k lepšímu využití času a k zefektivnění jejich práce.
Usage of manager´s time in public administration
Keywords: time management; státní správa; plánování času; time management; public administration; time planning