Spolupráce MŠ Kytička Milevsko a rodiny se zaměřením na environmentální výchovu - Průžová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá spoluprací mezi MŠ Kytička Milevsko a rodinou se zaměřením na environmentální výchovu. Teoretická část charakterizuje rodinu a mateřskou školu, jejich cíle a funkce, spolupráci mezi školou a rodinou a její vývoj, role rodičů a učitelů, komunikaci mezi vzdělávacími institucemi, environmentální výchovu a projekt "Školní zahrada společně". Praktická část obsahuje anketní výzkumné šetření, které bylo zaměřené jak na výpovědi pedagogických pracovnic, tak na výpovědi rodičů, jejichž děti navštěvují mateřskou školu. Z výzkumného šetření vyplynulo, že přestože se pedagožky snaží o kvalitní spolupráci, rodiče jsou jen pasivními konzumenty akcí a nepodílejí se na jejich tvorbě. Učitelky jsou z neochoty rodičů zklamané.
Cooperation between the kindergarten Kytička Milevsko and families with a focus on environmental education
Keywords: mateřská škola; rodina; spolupráce; environmentální výchova; kindergarten; family; cooperation; environmental education