Závislost doby trvání komplexní požární kontroly prováděné v rámci výkonu státního požárního dozoru HZS Jihočeského kraje v okrese České Budějovice na počty zjištěných závad za posledních 5 let - Košťál, Filip (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce na téma Závislost doby trvání komplexní požární kontroly prováděné v rámci výkonu státního požárního dozoru HZS Jihočeského kraje v okrese České Budějovice na počty zjištěných závad za posledních 5 let je zaměřena na porovnání počtu provedených jednodenních a vícedenních komplexních požárních kontrol a počtu zjištěných závad a stanovení závislosti mezi těmito hodnotami. Informace získané z archivních materiálů Hasičského záchranného sboru o provedených komplexních požárních kontrolách mají prokázat závislost vícedenních komplexních požárních kontrol na zvýšený počet zjištěných závad. V současném stavu je uveden přehled právních norem a stanovení základních pojmů vztahující se k problematice kontrolní činnosti orgánů vykonávajících státní požární dozor, Hasičského záchranného sboru a kontrolovaných subjektů. Výsledková část se zabývá rozborem získaných hodnot o provedených komplexních požárních kontrolách za jednotlivé roky a shrnutím informací do uceleného přehledu, včetně porovnání průměru závad vztažených na jednu komplexní požární kontrolu. Získané hodnoty o závislosti doby trvání komplexní požární kontroly na počty zjištěných závad budou použity pro zefektivnění výkonu státního požárního dozoru a udržení bezpečnostního standardu při veškeré lidské činnosti.
The Dependence of the Duration of a Comprehensive Fire Control Carried out by the State Supervision of the South County Fire Rescue Czech Budejovice district on the Number of Detected Faults over the Past 5 Years
Keywords: Hasičský záchranný sbor; komplexní požární kontrola; státní požární dozor; Fire Rescue Department; complex fire inspection; State Fire Inspection