Vliv kondičního cvičení na změnu somatotypu\\ - Mühlstein, Marek (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na vliv kondičního cvičení ve fitness na změnu somatotypu. Výzkumné období trvalo šest měsíců a dokončilo ho šest cvičenců. U každého cvičence proběhla vstupní a kontrolní antropometrická měření. Teoretická část se zabývá historií posilování, vlivem posilování na lidský organismus, problematikou výživy a dalšími zajímavostmi v oblasti kondičního cvičení ve fitness. Ve výzkumné části pak hodnotíme somatické změny u každého cvičence. Výsledky jsou uvedeny v tabulkách a grafech a pečlivě rozebrány v diskuzi a závěrečné části práce.
The Influence of Conditional Training to the Change of Somatotype\\
Keywords: Somatotyp; endomorfie; mezomorfie; ektomorfie; kondiční cvičení; kvalitativní výzkum; Somatotype; endomorphy; mezomorphy; ectomorphy; conditional training; quality research