Porovnání předškolního vzdělávání v České republice a ve Španělsku - Brabcová, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním a zjištěním rozdílů vzdělávacích systémů předškolní výchovy v České republice a ve Španělsku. Teoretická část obsahuje kapitoly věnující se srovnávací pedagogice a popisu předškolního vzdělávání v Evropě, České republice a Španělsku. V praktické části jsou popsány použité metody kvalitativního výzkumu, pozorování a rozhovor. Také jsou zde vybrány dvě konkrétní mateřské školy. První mateřská škola ve vesnici Dolní Heřmanice v České republice a druhá ve vesnici Deia na španělském ostrově Mallorca.
Comparison of pre-school education in the Czech Republic and Spain
Keywords: Vzdělávací systém; předškolní vzdělávání; Česká republika a Španělsko; srovnávací pedagogika; Education system; pre-school education; the Czech Republic and Spain; comparative pedagogy