Odpověď denitrifikačních bakterií na zvýšené atmosférické depozice dusíku v půdách smrkového lesa - Melichová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce bylo popsat reakce denitrifikačního společenstva na zvýšené atmosférické depozice dusíku ve smrkovém lese na Šumavě. Během inkubačního experimentu byly měřeny produkce oxidu dusného, chemické parametry půdy, změny v množství denitrifikačních genů a diverzita bakteriálního společenstva.
Effect of enhanced atmospheric nitrogen deposition on denitrification bacteria in Norway spruce forest soils
Keywords: denitrifikační bakterie; dusičnanové depozice; inkubace; qPCR; DGGE; denitrifying bacteria; nitrogen depositions; incubation; qPCR; DGGE