The Development of Characters in the Harry Potter Series - Novák, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá charakterovým vývojem postav v knižní sérii Harry Potter od současné britské autorky Joanne K. Rowlingové, konkrétně vnitřní proměnou těch nejkomplexnějších postav za dobu celé sedmidílné série. Teoretická část pojednává o charakteristice a vývoji postav v klasických pohádkových příbězích a románech obecně. Praktická část následně pracuje se samotnou kouzelnickou sérií a porovnává spletitý a nejednoznačný vývoj vybraných postav s literární teorií.
The Development of Characters in the Harry Potter Series
Charakterový vývoj postav v knižní sérii Harry Potter