Geny a Alzheimerova choroba, možnosti diagnostiky - Koudelková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je shrnout poznatky o Alzheimerově chorobě, která je nejčastější neurodegenerativní poruchou, její patofyziologii, epidemiologii, rizikových faktorech, možnostech léčby a genetice onemocnění. Dalším cílem bylo popsat diagnostické možnosti, které jsou důležité pro potvrzení diagnózy Alzheimerovy choroby a pro včasné zahájení léčby.
Genes and Alzheimer´s disease, diagnostic options
Keywords: Alzheimerova choroba; demence; amyloid beta; tau protein; genetika onemocnění; diagnostika; Alzheimer´s disease; dementia; amyloid beta; tau protein; genetics of disease; diagnostics