Péče o osoby s demencí (Alzheimerova choroba) - komparace domácí a ústavní péče u klienta (JČ kraj) - Šoltésová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zaobírá komparací domácí a ústavní péče u klienta s Alzheimerovou demencí v Jihočeském kraji. Cílem práce je zjistit možnosti ústavní a domácí péče a jejich následné srovnání. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části shrnuji poznatky o stáří, demenci, Alzheimerově chorobě, domácí péči a ústavní péči. V praktické části sleduji pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů 5 vybraných klientů v domácí péči z Jihočeského kraje a klienty z ústavního zařízení se zvláštním režimem Loucký mlýn a následně získané informace vyhodnocuji.
Care of men with dementia (Alzheimer's disease) - comparison home and institutional care of client (South Bohemia region)
Keywords: Alzheimerova choroba; demence; stáří; ústavní péče; domácí péče; rodinné prostředí; Alzheimer?s disease; dementia; senior; social care; home care; family enviroment