Vazba mezi zadlužeností a produktivitou na podnikové úrovni - Vaňáčová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu zadluženosti a produktivity. Hlavním cílem je posouzení vazby mezi těmito dvěma veličinami na podnikové úrovni. Teoretická část obsahuje informace, týkající se problematiky kapitálové a majetkové struktury podniku, výkonnosti podniku a podrobně zadluženosti a produktivity. Praktická část se pak zabý-vá analýzou těchto dvou ukazatelů, posouzením jejich vazby a otázkou růstu produktivity za předpokladu růstu zadlu-ženosti a dlouhodobého majetku u podniků, které se řadí do odvětví zpracovatelského průmyslu, konkrétně do oddílu 31 a zabývají se výrobou nábytku. Veškeré analýzy jsou prováděny na základě roztřídění podniků podle jejich velikos-ti. Zkoumáním bylo zjištěno, že významný vztah mezi zadlužeností a produktivitou existuje zejména u středních a vel-kých podniků.
The relationship between indebtedness and productivity at company level
Keywords: zadluženost; produktivita; výroba nábytku; zpracovatelský průmysl; velikost podniků; indebtedness; productivity; production of furniture; manufacturing industry; company size