Msgre. ThDr. Karel Slavík (1860-1944) život a dílo profesora bohosloví - Brantalíková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2017)
BRANTALÍKOVÁ, J. Msgre. ThDr. Karel Slavík (18601944) život a dílo profesora bohosloví. České Budějovice 2017. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra praktické teologie. Vedoucí práce prof. PaedDr. ThLic. Martin Weis, Th.D. Má práce pojednává o historické osobě, profesoru bohosloví, novináři a regionálním politikovi Msgre. Dr. Karlu Slavíkovi. První část práce se zabývá historickými událostmi doby, ve které žil. Druhá část popisuje jeho osobnost a život. Třetí část této práce se věnuje jeho literární, veřejné a pedagogické činnosti. Zdroje, ze kterých jsem v této práci vycházela, jsou zatím nezveřejněné dokumenty v osobním vlastnictví, dokumenty ze Státní oblastní archiv v Třeboni, Státní okresní archiv v Písku, Strakonicích a Českých Budějovicích, literatura a internetové odkazy.
Msgre. ThDr. Karel Slavík (1860-1944) Life and Life´s Work of Professor of Theology
Keywords: Karel Slavík; kněz; profesor; vícerektor; českobudějovická diecése; bohoslovci; českobudějovický kněžský seminář a diecésní ústav; Přední Zborovice.; Karel Slavík; priest; professor; vice-rector; Dioecese in České Budějovice; Theological Seminary in České Budějovice and Dioecesan Theological Institute