Imigrace obyvatel do jižních Čech - Skuhra, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Předložená bakalářská práce se zabývá vnější imigrací Jihočeského kraje v letech 1992-2013. Krátce a komplexně charakterizuje území jižních Čech z pohledu demografických struktur. Dále popisuje vývoj migračních procesů na území České republiky a Jihočeského kraje. Hlavní kapitola se zabývá analýzou celkové bilance imigrace, dále pak imigračních toků a také vybraných strukturních charakteristik imigrantů, jako je pohlaví a věk. Stručně je vypracována kapitola zaměřující se na aplikaci výzkumu migračních procesů při vyučování zeměpisu na základní škole. Vybrané části práce jsou doplněny o kartografické, grafické a tabulkové přílohy umožňující přehlednější prezentaci a pochopeni daného tématu.
Immigration of the South Bohemian region
Keywords: Vnější imigrace; Jihočeský kraj; bilance imigrace; imigrační toky; strukturní charakteristiky imigrantů; External immigration; region of South Bohemia; balance of immigration; flows of immigration; structural characteristic of immigrant