Komunikace ve vybraném podniku - Neškodná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo zjistit a vyhodnotit úroveň přenosu informací uvnitř podniku. Prakticky se jednalo o nahlédnutí do reálného prostředí podniku, porovnání s teoretickými znalostmi a navržení případných opatření vedoucích ke zlepšení komunikace. Jedinou použitou technikou sběru dat je písemný dotazník, na základě kterého byla zkoumána a analyzována vnitropodniková komunikace v podniku. Data výše zmíněného dotazníku jsou zpracována dle jednotlivých otázek. Ke každému dílčímu dotazu je dále vypracován přehled v grafickém editoru Microsoft Excel, a to formou grafů v procentuelním vyjádření. Grafy jsou doplněné komentáře. V závěru jsou navrženy změny (opatření vedoucí ke zlepšení komunikace v podniku). V práci jsou použity informace z internetových článků, odborných časopisů (Moderní řízení), odborných i neodborných publikací a knih, podnikové dokumentace (výroční zprávy), či přímo od vedení akciové společnosti.
Communication in a selected company
Keywords: interpersonální vztahy; podnik; dotazník; přenos informací; zpětná vazba; opatření; interpersonal relationships; company; list of questions; communication; feedback; measures