Systém řízení kvality ve vybraném podniku - Janoušová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce s názvem Systém řízení kvality ve vybraném podniku je analýza současné situace v systému řízení kvality a na základě zjištěných výsledků navrhnout opatření na zlepšení tohoto systému. Pro zpracování diplomové práce byla zvolena společnost Motorpal, a. s., která je výhradním výrobcem vstřikovacích zařízení pro vznětové motory do nákladních automobilů, traktorů, lodí a stavebních strojů.Práce se skládá z teoretické a praktické části. První část se zabývá popisem kvality, významem kvality, faktorů ovlivňujících kvalitu, principy managementu kvality, ekonomikou kvality, kvalitou v předvýrobních etapách, plánováním kvality, nástroji kontroly kvality. Praktická část práce se především zaměřuje na náklady na kvalitu, se kterými má společnost největší problémy. Dále v praktické části diplomové práce je stručně popsána společnost, její historie, výrobní program a zákazníci společnosti, finanční situace podniku, procesy a systém řízení kvality v podniku.
The quality management system in the selected company
Keywords: kvalita; systém řízení kvality; náklady na kvalitu; model PAF; ISO normy; Paretova analýza; OEE; quality; quality management system; quality costs; model PAF; ISO standards; Pareto analysis; OEE.