Predikce příjmů obce - Kloudová, Dana (Jihočeská univerzita, 2017)
Příjmy obcí, popřípadě jejich příjová kapacita, jsou důležitým faktorem hospodaření a zároveň předmětem finančního rozhodování obcí. Cílem práce je navrhnout postup stanovení příjmové kapacity obce a postup predikce jejích příjmů. První část práce je zaměřena na definování základních pojmů týkajících se této problematiky. V metodické části jsou popsány metody a postupy, které jsou následně aplikovány na vybrané druhy příjmů v praktické části.Praktická část je zaměřena jednak na srovnání vybrané obce Rudolfov se vzorkem obcí,podle předem stanovených kritérií. Následně je na vybraných příjmech provedena samotná predikce na roky 2018 a 2019. V rámci predikování jsou vytvořeny různé scénáře, které zásadním způsobem ovlivní výši příjmů obce.
Municipal Revenue Prediction
Keywords: daňové příjmy; nedaňové příjmy; kapitálové příjmy; transferové příjmy; příjmová kapacita; Tax revenues; non-tax revenues; capital revenues; transfers received; revenue capacity