Inovační změny v turisticky zaměřeném subjektu a jejich projevy na lokální úrovni - Oborníková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zaměřuje na období změn na památkovém objektu, jehož vlastníkem je obec. Teoretická část se zabývá zejména kulturním cestovním ruchem - jeho managementem, ekonomickým významem, rolí v udržitelném rozvoji a místním rozvoji. Druhá skupina témat se týká řízení změn a inovací. Praktická část charakterizuje vybraný subjekt, analyzuje jeho postavení a vztahy a hledá hlubší souvislosti uskutečněných změn. Na základě syntézy všech poznatků jsou uvedena doporučení k dalším změnám.
Innovative changes in tourism entity and their infuence on local environment
Keywords: řízení změn; kulturní cestovní ruch; hrad Kašperk; udržitelný rozvoj; change management; cultural tourism; Kašperk castle; sustainable development