Analýza manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci ložných operací. - Kášek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce udává ucelený přehled používaných manipulačních prostředků a zařízení pro realizaci ložných operací. Práce definuje hlavní znaky břemen a požadavky na jejich manipulaci. V další části je práce zaměřena na analýzu manipulačních prostředků a zařízení, která jsou v současné době na trhu. Součástí práce je přehled ložných operací s vazbou na vhodné manipulační zařízení a manipulační prostředky. Jsou zde uvedeny faktory, které pozitivně nebo negativně ovlivňují manipulační práce při ložných operacích.
Analysis of handling equipment for the realization of loading operations.
Keywords: břemeno; manipulace; manipulační prostředek; manipulační zařízení; burden; handling; resource handling; handling equipment