Slow Food a jeho potenciál v České republice - Kratochvílová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo skrze analýzu tržních podmínek v oblasti gastronomie v České republice a analýzu současného resp. budoucího stavu nabídky služeb v oblasti Slow Food zhodnotit možnosti dalšího rozšíření tržního podílu Slow Food v ČR. Předložená literární rešerše poskytuje teoretický vhled do dané problematiky. Následuje zhodnocení současného stavu Slow Food v České republice a prezentace výsledků kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Na základě provedených analýz jsou pak navržena opatření pro další rozšíření trendu Slow Food.
Slow Food and its potential in the Czech Republic
Keywords: Slow Food; udržitelný rozvoj; marketing; cestovní ruch; gastronomie; SWOT analýza; dotazníkové šetření; Slow Food; sustainable development; marketing; tourism; gastronomy; SWOT analysis; questionnaire survey