Prevence rizikového chování na druhém stupni základních škol ve vztahu k problematice volného času - Zevlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá problematikou prevence rizikového chování v souvislosti s významem volného času u žáků druhého stupně základních škol. V teoretické části se zabývá charakteristikou volného času a jeho významem, příčinami rizikového chování a možnostmi prevence. V praktické části jsou zkoumány názory žáků a rodičů a pedagogických pracovníků na problematiku rizikového chování a volného času. Cílem práce bylo analyzovat způsob trávení volného času a dalších souvisejících jevů u vybrané skupiny žáků druhého stupně základních škol. Byl zvolen kvantitativní přístup, metoda získávání dat pomocí dotazníkového šetření. Na základě výzkumného šetření jsou formulovány doporučení pro výchovu ve volném čase.
Prevention of risk behaviour at upper primary school in relation to the issue of leisure time
Keywords: prevence rizikového chování; rizikové chování; volný čas; výchova ve volném čase; behaviour; leisure time education; leisure time; risk behaviour prevention; risk