Proměna reklamních sdělení v časopise Květy - Machová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomantka si pro svou bakalářskou práci vybrala problematiku reklamy a její proměny v časopise Květy v rozmezí let 1970 ? 2010. V teoretické části shrne klíčové informace (pojmy, koncepty, teorie, historické souvislosti), které se týkají reklamy. Samostatná kapitola je věnována verbálním a neverbálním složkám reklamy. V praktické části práce se diplomantka zabývá analýzou vizuální proměny reklamních sdělení v Květech v období posledních pěti desetiletích. Zaměřuje se na zachycení vývoje neverbálních prvků reklamy. Ke svému výzkumu využívá metodu sémiotické analýzy.
Changes in advertising of magazine Květy