Le répertoire français sur la scéne du Théatre de Boheme du Sud (1945 - 2003) - Doskočilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
V úvodu práce se diplomandka stručně zabývá historií Jihočeského divadla. Hlavním tématem práce je francouzský repertoár divadla v letech 1945 - 2003. Práce je zaměřena zejména na zhodnocení repertoáru co se týče složení žánrového (komedie, drama, tragedie), poměru her francouzských, českých a her ostatních národních literatur a v neposlední řadě se diplomandka zabývala ohlasy kritiků na uváděné francouzské hry. Součástí práce je i seznam premiér Jihočeského divadla v letech 1945 - 2003 a seznam premiér her francouzských autorů.
French repertoary at the South Bohemia Theatre (1945 - 2003)
Keywords: divadlo; drama; komedie; repertoár; historie; the theatre; the drama; the comedy; the repertory; the history