Působnost, organizace a činnost Úřadu práce ČR - Přibylová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá změnou a vývojem jednotlivých činností úřadu práce od jeho vzniku v roce 1990 do současné doby. Poukazuje zejména na změnu organizační struktury související se vznikem jednotného Úřadu práce ČR v roce 2011 a dále na rozšíření činností Úřadu práce ČR s přechodem agendy výplaty nepojistných sociálních dávek v roce 2012. Práce popisuje jednotlivé činnosti úřadu práce, primárně je zaměřena na činnosti na úseku nepojistných sociálních dávek dávek státní sociální podpory, dávek hmotné nouze, příspěvku na péči a dávek pro osoby se zdravotním postižením. Zabývá se otázkou, zda je veřejnost dostatečně informována o činnostech úřadu práce.
Sphere of Action, Organization, and Proceeding of the Labour Office in CR