Možnosti trávení volného času v podmínkách malé obce - Bílsko v jižních Čechách - Hrdličková, Leona (Jihočeská univerzita, 2022)
Předkládaná práce se zabývá volným časem jakožto fenoménem, jehož význam se v budoucnosti bude pravděpodobně i nadále zvyšovat, a možnostmi trávení volného času v obci Bílsko v jižních Čechách. Teoretická část charakterizuje pojem volný čas, jeho historii, jeho funkce a různé pohledy na volný čas. Práce dále popisuje současné trendy ve volném čase, uvádí výsledky minulých šetření ohledně nejčastěji provozovaných volnočasových aktivit a jsou zde uvedeny problémy při využívání volného času. Je zde charakterizována obec Bílsko včetně její historie a demografického složení. Tato část práce se opírá o odborné české i zahraniční publikace a relevantní internetové zdroje. Praktická část představuje konkrétní aktivity v obcí Bílsko, a to jak ty organizované, tak ty neorganizované. Dále jsou zde prezentovány výsledky dotazníkového šetření, které se zabývá možnostmi trávení volného času v obci, kdy tyto výsledky mohou následně posloužit i vedeni obce Bílsko jako inspirace při vytváření volnočasových aktivit.
Possibilities of spending free time in the conditions of a small village - Bílsko in southern Bohemia.
Keywords: volný čas; možnosti trávení volného času; volnočasové aktivity; Bílsko; free time; possibilities of spending free time; free time activities; Bílsko