Využití technické analýzy při obchodování na finančním trhu - Soukup, Josef (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je aplikace principů a postupů technické analýzy a tvorba vlastní obchodní strategie na vybraném finančním trhu. V práci jsou popsány metody a nástroje včetně jejich vlastností, které jsou využívané k technické analýze. V práci jsou uvedeny obchodní platformy využívané k obchodování. Práce se zaměřuje na obchodní strategii, která je aplikována na trhu s německým akciovým indexem DAX a americkým akciovým indexem S&P500. Práce se zaměřuje na obchodní strategii aplikovanou na denní, čtyřhodinové a hodinové časové rámce. Strategie využívá pravidel pro řízení peněz a rizika. Dále je v práci porovnána výkonnost strategie s výkonností trhu.
Use of technical analysis in the financial market
Keywords: technická analýza; obchodní strategie; finanční trh; index; časový rámec; výkonnost trhu; technical analysis; business strategy; financial market; indices; index; timeframe; market perfomance