Bulvarizace seriózních médií - Lexová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se věnuje problematice bulvarizace seriózního tisku. Je rozdělena na dvě části, teoretickou, která vymezuje pojem bulvární média, referuje o jejich historii a klíčových charakteristikách. Popisuje specifika bulvárních médií v oblasti stylistiky a lexikologie. V analytické části jsou na základě kvalitativní analýzy tato specifika aplikována na konkrétní příklady z bulvárního deníku Blesk a seriózního deníku MF Dnes. Bulvarizace seriózních médií je často diskutované téma a cílem práce je tento fenomén potvrdit či vyvrátit.
Tabloidization of quality press
Keywords: tabloid; quality press; infotainment; politainment