Nordic Walking a jeho vliv na vybrané antropometrické a kondiční parametry u žen od 45 let - Hejnová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma Nordic Walking a jeho vliv na vybrané antropometrické a kondiční parametry u žen od 45 let se zaměřuje na kondiční změny a změny tělesné stavby během dvanáctitýdenního tréninkového cyklu. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a výzkumnou. V teoretické části je definována technika chůze Nordic Walking, její výhody a účinky. Dále jsou popsány ukazatelé tělní struktury a vliv pohybové aktivity na organismus. Část výzkumná se zabývá charakteristikou výzkumného souboru, použitými metodami a celkovým zhodnocením výsledků měření. Součástí přílohy je edukační materiál určený probandům výzkumného měření.
Nordic Walking and its influence on chosen anthropometric parameters and fit parameters with women over 45
Keywords: Nordic Walking; fyzická zátěž; zdraví; kondice; tělesná stavba; bioelektrická impedanční analýza; Nordic Walking; physical strain; health; fitness; body structure; bioelectrical impedance analysis