Aplikace systému carpool ve vybraném regionu - Branžovská, Blanka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce je zaměřena na aplikaci systému carpool, jako vhodného způsobu řešení snižování individuální automobilové dopravy. Zlepšení dopravní obslužnosti a mobility je možné např. pomocí implementace tohoto systému na úrovni regionu. Na základě dostupných dat vypovídajících o kvalitě dopravní obslužnosti, byly vybrané údaje (proměnné) dosazeny do vytvořeného vzorce pro výpočet celkové úrovně dopravní obslužnosti, podle jehož výsledků mohlo dojít k posouzení úrovně kvality dopravní obslužnosti zkoumaných obcí, následně k vyhodnocení a zvolení daného regionu pro případnou implementaci carpoolingu. Sestavení vzorce a následné výsledky byly nezbytně nutným krokem k objektivní analýze sloužící pro vybrání regionu k aplikaci systému carpool.
Application of carpool system in the selected region
Keywords: systém carpool; snižování automobilové dopravy; region; dopravní obslužnost; carpool system; reduce car traffic; region; transport services