Pelagic behaviour of reservoir fishes: sinusoidal swimming and associated behaviour - Jarolím, Oldřich (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace Dlohodobá hydroakustická studie byla provedena v roce 2005 na údolní nádrži Římov v České republice. Zabývala se zejména chováním ryb ve volné vodě nádrže, se zvláštním zřetelem na sinusoidní plavání. Byl též zkoumán vliv podmínek prostření na chování pelagických ryb.
Pelagic behaviour of reservoir fishes: sinusoidal swimming and associated behaviour
Keywords: chování pelagických ryb; hydroakustika; Římov; uplooking; pelagic fish behaviour; hydroacoustics; Římov; uplooking